Organisatie

Organisatie

Organisator van The Tall Ships Races is de goededoelenstichting Sail Training International uit Engeland, die voor editie 2018 nauw samenwerkt met The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Sail Training International is een geregistreerd non-profit goededoelen-organisatie. Een trainings- en stage-ervaring op een Tall Ship wordt internationaal gezien als effectieve methode om jongeren van 15 tot 25 jaar te laten kennismaken met normen en waarden, teamgeest te ontwikkelen, fysieke uitdaging te vinden en vooral: te leren over zichzelf. Sail Training International is ’s wereld belangrijkste organisator van zeilraces en – evenementen en van aan zeiltraining gerelateerde conferenties en seminars. Sail Training International wordt aangestuurd door haar landelijke leden. In Nederland is dat Sail Training Association Netherlands (STAN), gevestigd in Oostvoorne onder voorzitterschap van de heer Reinoud van der Heijden.

Stichting Harlingen Sail organiseert het evenement The Tall Ships Races Harlingen 2018 (TSRH) in nauwe samenwerking met en in opdracht van de gemeente Harlingen.

Vanuit de stichting Harlingen Sail is de Frisian Tall Ships Club (FTSC) opgericht. Een informele netwerkclub die het bedrijfsleven, maar ook onderwijsinstituten en maatschappelijke serviceverenigingen als de Lions Club en Rotary Club, verbindt aan de ambities en doelstellingen van The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Het bestuur van Harlingen Sail is samengesteld uit 6 personen. Ieder bestuurslid heeft zijn eigen specialisatie en zal zijn/haar werkgroep aansturen. Het bestuur werkt op vrijwillige basis.

Dhr. J.R. Arends (voorzitter)
J.R. Arends kijkt terug op een veelzijdige maritieme loopbaan als officier/kapitein en is momenteel directeur/eigenaar van JR Shipping BV en SeaZip Offshore Service BV, beide gevestigd in Harlingen. Arends heeft aan de wieg gestaan van diverse succesvolle nautische evenementen en is bijzonder actief in de beroepsvaart.

Dhr. A. Mintjes (secretaris)
A. Mintjes is een onderwijsman in hart en nieren. Gaf leiding aan het Maritiem Instituut Harlingen, is momenteel directeur van de Maritieme Academie Amsterdam en is Master of Educational Leadership. Actief in diverse aan de scheepvaart gerelateerde organisaties.

Dhr. P. Baarsma (penningmeester)
P. Baarsma is commercieel directeur bij de NDC Mediagroep sinds 2015. Daarvoor was de heer Baarsma werkzaam bij Fentener van Vlissingen en eerder algemeen directeur bij Coca Cola Nederland. Baarsma heeft een groot netwerk bij internationale bedrijven die mogelijk betrokken kunnen worden bij The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Dhr. G. Okkinga (Bestuurslid)
Verantwoordelijk voor communicatie van Tall Ships Races 2018.

Dhr. S. Smeding (Bestuurslid)
Verantwoordelijk voor algehele publieke en trainee programmering Tall Ships Races Harlingen 2018.

Dhr. G. Nijenhuis (Bestuurslid Operationele zaken)
Verantwoordelijk voor de contacten met de deelnemende Tall Ships, de hieraan gerelateerde nautische/logistieke zaken en de Liaison organisatie van Tall Ships Races Harlingen 2018.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: