Race

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

1956: de eerste Race

In 1956 werd de eerste wedstrijd tussen 20 schepen georganiseerd door Bernard Morgan, een Londense jurist. De race ging vanTorqua, Devon naar Lissabon. De publieke belangstelling bleek zo overweldigend, dat de organisatoren de Sail Training International association hebben opgericht om ook in de volgende jaren dergelijke wedstrijden te organiseren.

2014: Harlingen vestigt wereldrecord

Voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races was een Nederlandse haven de starthaven van deze internationale zeilrace. Het grote aantal van 337 trainees leverde Stichting Harlingen Sail end een Award op voor het hoogste aantal deelnemende trainees ooit.

2018: Harlingen als finishplaats

We hopen met de Tall Ships Races Harlingen 2018 wederom geschiedenis te schrijven en 350 trainees enthousiast te kunnen maken voor deelname aan de Race.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: