Dilana

Dilana wordt geboren als Dilana Jansen van Vuren en opgevoed door haar moeder, de operazangeres en actrice Dina Smith. Haar achternaam verandert in ‘Smith’ rond haar tweede levensjaar, als haar moeder trouwt met haar stiefvader, die haar adopteert.

In haar jeugd geeft Dilana optredens in en rond Pretoria en Johannesburg. Wanneer ze zestien is, begint ze de groep Wozani. Met de single ‘Dancing in the moonlight’ staat de groep zes weken op nummer 1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade. In mei 1999 belt producer Erwin Musper haar op met de vraag of ze een duet wil opnemen met Jan Koster. De samenwerking leidt tot het opnemen van haar debuutalbum ‘Wonderfool’, dat in 2000 uitkomt. De eerste twee singles, ‘Do you now’ en ‘To all planets’, worden beide uitgeroepen tot 3FM Megahit en bescheiden succesjes in de Nederlandse hitlijsten. In 2013 keert Dilana terug naar Nederland om haar derde album ‘Beautiful monster’ te promoten. Sindsdien treedt ze weer regelmatig in Nederland op. In 2016 heeft Dilana deelgenomen aan The voice of Holland.

Dilana treedt op onder begeleiding van de Hubert Heeringa Allstarsband. De band staat van 20.30 uur tot 23.00 uur op het podium met oa. Ali B, Elske DeWall, Davina Michelle en nog vele andere artiesten.

 

Bekijk het volledige programma & plattegrond.

Programma Plattegrond

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: